top of page

Miben segíthetek?

Kutatások igazolják, hogy a kielégítő szexuális élet az egész élettel való elégedettségünkhöz járul hozzá. Tehát igenis komoly okunk van arra, hogy gondozzuk. Azok, akik a szexuálterápia mellett döntenek már önmagában nagy lépést tesznek ennek érdekében, hiszen bátorságot gyűjtöttek ahhoz, hogy szembe nézzenek és megküzdjenek azokkal testet, lelket érintő terhekkel, melyek megfosztják őket a harmonikus együttlétektől.

A közös konzultációk során abban tudom támogatni a hozzám fordulókat, hogy egy biztonságos, elfogadó, tabu nélküli közegben oszthassák, érthessék meg a szexualitásban megélt nehézségüket. S egyéni, párkapcsolati erőforrásaikat felhasználva találhassák meg a változás kulcsát.

A szex "társas játék", ennél fogva a szexuális zavaraink is többnyire kapcsolati kontextusban nyilvánulnak meg. Hiszem, hogy a kiegyensúlyozott szexualitás a partnerek közös felelőssége. Amennyiben társa nyitott a szexuálterápiában való részvételre, érdemes együtt segítségért fordulni, hiszen ez komoly érzelmi támaszt jelenthet egymásnak a nehézséggel való megküzdés során. Bizonyos esetekben a partner valamilyen okból kifolyólag (még) nem bevonható a konzultációba, esetleg egyedülálló az illető, s különösen a szexuális problémák akadályozzák meg új kapcsolat kialakításában. Ekkor se keseredjünk el, hiszen az egyéni munka is képes változásokat elindítani. Szexualitásunk rendkívül sokrétű, biológia, lelki és társas tényezők is meghatározzák, ráadásul egyénenként, páronként egyediek az elvárásaink és megéléseink. A közös munka során ezt az egyediséget tartom szem előtt mind a probléma megértését és kezelését illetően.

CSÖKKENT VAGY TÚLZOTT SZEXUÁLIS VÁGY, VÁGYKÜLÖNBSÉGEK A KAPCSOLATBAN

CSÖKKENT SZEXUÁLIS IZGALOM, MEREVEDÉSI NEHÉZSÉGEK

ORGAZMUSNEHÉZSÉGEK, KORAI VAGY KÉSŐI MAGÖMLÉS

FÁJDALMAS KÖZÖSÜLÉS, HÜVELYGÖRCS SZEXUÁLIS EGYÜTTLÉT SORÁN (VAGINIZMUS)

SZÜLŐI KONZULTÁCIÓ SZEXUÁLIS EDUKÁCIÓ KAPCSÁN, ISKOLAI SZEXUÁLIS EDUKÁCIÓ

PORNÓHASZNÁLATTAL KAPCSOLATOS PROBLÉMÁK

Miben segíthetek?: Services
bottom of page